sábado, 14 de noviembre de 2015

Calafell recupera el Festival Rockabilly

ver comentarios
 

Eix Diari

Calafell ha recuperat el festival High Rock-a-billy, després de no haver-se celebrat aquest 2015. L’Ajuntament de Calafell i l’organització del certamen han signat, aquest migdia, un acord perquè el festival torni al municipi els dos propers anys (2016 i 2017), en les  mateixes dates que era tradicional, al voltant de la Diada Nacional de l’Onze de Setembre. El 2016, les dates seran del 7 a l’11 de setembre.

El festival és un gran esdeveniment musical i turístic dedicat a la música i a l’estètica americana dels anys 50 del segle passat. En els anys de més concurrència ha superat els 4.000 abonaments venuts i ha significat una ocupació turística del 100% just quan la temporada d’estiu comença a declinar. Es tracta d’un públic arribat de mig món i d’alt poder adquisitiu. Però a més, és un festival de gran reputació artística, ja que hi passaven els millors grups del gènere.

L’Ajuntament ha expressat la seva satisfacció per la recuperació del festival, pel ressó internacional que Calafell aconseguia i, sobretot, per l’impacte econòmic. Aquest setembre passat, per exemple, l’absència del festival va fer caure les xifres d’ocupació turística per sota del 50% mensual. I és que l’empenta de l’esdeveniment, que es prolongava els dies previs i posteriors, donava un setembre molt bo per al sector hoteler i de restauració, així com per al comerç.



Segons l’acord signat avui, l’Ajuntament farà una aportació econòmica tancada, a més de proveir l’espai (el pavelló municipal Joan Ortoll). “És un sistema de ‘claus en mà’. L’Ajuntament aporta una quantitat i els organitzadors han de fer tota la feina”, explica l’alcalde, Ramon Ferré. L’alcalde afegeix que “és un preu tancat que eviti despeses o demandes posteriors”. L’aportació econòmica tindrà un límit de 45.000 euros per edició.

De la seva banda, José Aguilar, representant de l’organització, destaca que “després d’un any de descans, hem aconseguir renovar el conveni amb l’Ajuntament i el festival High Rock-a-billy torna a Calafell. Esperem seguir fent aquest esdeveniment molts anys més, ja que per a nosaltres és un plaer seguir a casa”. Afegeix que “agraim a l’Ajuntament l’esforç que ha fet perquè poguem tornar a Calafell amb el festival”.

El festival mantindrà el format de les edicions anteriors
El festival rockabilly no experimentarà grans canvis sobre el format que ja es coneixia de les edicions anteriors. Els organitzadors han avançat que pot haver alguna modificació sobre els escenaris i horaris de les actuacions de tarda i sobre les festes prèvies i posteriors als concerts, però que el gruix del festival continuarà sent la programació al pavelló municipal Joan Ortoll.



Entrada destacada

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 y Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027